لوازم قدیمی عتیقه - طب سنتی
 
آخرین مطالب
 
پیوندهای روزانه
778 - خواب

 

 

خواب ديدن بر سه قسم است

خواب ديدني از جانب خداست و آن، خوابهایی است که لازمه آن طهارت و پاکی نفس می باشد تا صاحبش بتواند آنچه از  الهام الهي و روحاني و معنوي كه به او مي رسد به واسطه صورتهاي مثالي در خواب دريافت نمايد.

خوابی كه از شراکت شيطان  حاصل می شود و آن نتيجه انحرافات مزاجي و تيرگيهاي نفساني و تباهي و امثال اينهاست.

خوابی است كه ناشی از حوادث و اتفاقات و مسائل روزانه می باشد.

خواب درگاه غیب

خداوند متعال خواب را درگاهی برای اتصال بنی آدم به عالم غیب قرار داد ، همانطور که در سوره زمر آمده ؛

خداوند بواسطه ( ملائک موکل قبض روح ) روح آدم خوابیده رو قبض می کند و در صورت تمام نشدن عمرش باز به جسد برمی گرداند و زمانیکه این روح مفارقت حاصل می کند به سیر عالم غیب بنابر اذن الهی می پردازد
روح آدمی که متصل ملکوت می گردد بیشتر مواقع خوابهایی رو در قالب و مثالی که روح در آن تمثل پیدا می کند و به اشکال و حالات گوناگون و عجیبی می بیند که انسان سردرگم می شود و لازم است که معبری آنرا تعبیر نماید.

رویای صادقه

خوابهایی که بدون دستبرد و شراکت شیطان یا نفس ، نوعی اتصال با عالم ملکوت برقرار می کنند که به این نوع خواب ، رویای صادقه گویند و بیشتر مخصوص اشخاص متقی و صادق و پاکان است و انبیاء و اوصیاء و اولیاء و مومنین واقعی از این جرگه اند
در اين نوع خواب، «نفس» انسان از عالم دنيوى گذشته و با توجه به هم سنخى‏ اش با عالم مثال و عالم مجردات، با آن دو مرتبط مى‏ گردد.
در هر صورت اگر رؤيا صادقه باشد بيانگر واقعيت است و از گذشته يا آينده به درستي خبر مي دهد و يافتن برخي پاسخ ها و دستيابي به منابع مي تواند از اين نمونه باشد.
تعیین اینکه رویایی صادقه است یا نیست ، امری آسانی نیست ولی عواملی در این جهت وجود دارد که به ما در تشخیص این امر یاری می رساند . یکی از این عوامل مطابقت خواب با امور خارجی است یعنی سازگاری امور دیده شده در خواب با مسائل خارجی . همچنین هرچه خواب به سحر نزدیک تر باشد ، احتمال صادق بودن آن بیشتر است

تصرف شیطان

شیطان می تواند در خواب آدمی تصرف داشته باشد و خواب را به جهات منفی و ناامیدکننده سوق دهد همانگونه که در بیداری وسوسه را القاء می کند
گاه می شود که خوابهای صادق و کاذب باهم مختلط شود که طبق فرموده امام صادق علیه السلام قابل اعتماد و اعتنا نیستند .
چرا که عالم خواب عالم پر رمز و راز و پر ابهامی هست که احتمال خطا و تصرف شیطان در آن بسیار است .
بدین جهت است حجیت خواب را رد می کنند مگر رویای صادقه که مختص مخلصین و مطهرین هست.

اميرالمؤمنين عليه‌السلام می فرمایند :
وقتی مؤمن مي خوابد، روحش به عرش الهی می‌رود ، اما وقتی برمی‌گردد ، شياطين در آن دست‌كاری می‌كنند...

اگر فرد با وضو بخوابد ، شياطين نمي توانند دستبردی به آن بزنند.

بطور کلی خوابها ؛

گاهی بشارتی از جانب خداست که همان رویای صادقه هست و تمام فرایند و مراحل آن از جانب خداوند حفاظت شده و دستبرد و تصرف غیر خدا در او نیست
خوابهایی که با تصرف شیطان وسیله القاء ناامیدی و یاس در انسان می شود .
و درآخر خوابهایی که ناشی از تفکرات و تصورات نفس آدمی در طول روز هست که قابل اعتماد نیستند .
از میان این خوابها فقط رویای صادقه هست که اعتبار دارد و حجیت آن فقط برای رویت کننده آنست همچنانکه مکاشفه اینگونه هست .

تفاوت مکاشفه و خواب

مکاشفه حالتی است بین خواب و بیداری (نه اینکه فقط قبل از خوابیدن باشد) .
شخصی که مکاشفه برایش اتفاق می افتد چیزهایی را می بیند که مربوط به حواس ظاهری نیستند؛ بلکه به ادراکات روحی و معنوی او برمی گردند.
همان گونه که انسان وقتی خوابی می بیند، این دیدن و شنیدن در خواب، با چشم و گوش ظاهری نیست.
فرقی که مکاشفه با خواب دارد این است که ؛ شخص در خواب، حواس ظاهری اش چیزی را درک نمی کند؛ اما در مکاشفه، ضمن این که روح مشغول درک حقایق است ، در همان زمان گوش ظاهری ، صداهای اطراف را هم می شنود.

تعبیر خواب

روح آدمی که متصل به عالم ملکوت می گردد ، بیشتر مواقع خوابهایی را در قالب و مثالی که روح در آن تمثل پیدا می کند و به اشکال و حالات گوناگون و عجیبی می بیند که انسان سردرگم می شود و لازم است که معبری آنرا تعبیر نماید .
در برخی مواقع انسان خوابهایی را می بینند که بسیار روشن و صریح می باشد  و جای تفسیر و تعبیری ندارند.
برای مثال آمدن اموات به خواب افراد و سفارش کار و یا ادای امانت و انجام عملی برای متوفی  و امثالهم

چگونگی تعبیر خواب

تعبير كننده خواب، وقتي از كسي كه خواب را ديده و تعبيرش را سوال كند ،
اگر شناسايي كامل به تعبير و مواضع خواب ديدن داشته باشد. خواب را در خيال خود مي فرستد و چون فرستاد، سيرش مي دهد تا آنكه وارد عالم مثالش مي نمايد.
آنگاه نسبت اين خواب را از عالم مثال مي فهمد و بدان نسبت ، استدلال بر خواب و آنچه كه خواب در بر دارد مي كند و بلكه به عالم ارواح و عوالم پس از آن خواب را گذر مي دهد تا آنكه بر كاري كه ابداء آن در اين صورت تمثيل يافته و بدان هدف بوده ، آگاهي مي يابد و از مقصود خبر مي دهد. و اين خبر دادن« تعبير» ناميده مي شود.
واین میسر نمی شود مگر به لطف الهی
آیا علم تعبیر آموختنی است ؟

با توجه به اینکه خوابها انواع و اقسامی دارند و بیشتر خوابها نیاز به تعبیر و تاویل دارند.
لذا وقتی که پادشاه مصر خواب هفت گاو لاغر و هفت گاو چاق را با کیفیت مذکور در سوره یوسف دید و همگان از تعبیر آن عاجز بودند ، حضرت یوسف علیه و علی نبینا سلام ، بواسطه علم خدادادی تعبیر خواب آنرا تعبیر نمود.
برای تعبیر صحیح خواب بایستی معبر معتبری باشد تا خواب را تعبیر و تفسیر کند .
برخلاف علوم اکتسابی ؛ علم تعبیر اکتسابی و آموختنی نیست و این علم یکی از عنایات الهی است که به برخی از بندگان خاص خدا ارزانی می شود .
اگر طعام انسان‌ پاک بوده و تفکر صیحی داشته و تخیلات و اوهام خود را بر اساس قوانین عقلی و شرعی مرتب کنند یقیناً در عالم رویا خواب‌هایی که می‌بیند صحیح، روشن، زلال و مطابق با واقع خواهد بود،  در واقع این خود نوعی بهره مندی از عالم ملکوت است که برای افراد رقم می‌خورد؛
لذا لازم است انسان تخیلات خود را سامان داده و آنها را در راستای واقعیت ها قرار دهد تا اینکه بتواند در عالم رویا، واقعیات را مشاهده کند و از خواب‌های وهم آلوده  و اضغاث احلام  به دور باشد.
هر چه انسان در عالم بیداری از خطاها و انحرافات مصون باشد و از گناهان اجتناب کرده و بر اساس ضوابط شرعی رفتار کند در عالم رویا از واقعیات بیشتری بهره مند خواهد شد، بنابراین فردی که اهل فسق و فجور است خواب‌های او بی‌حساب و کتاب بوده و ارزشی ندارد.


عوامل موثر در تعبیر خواب‌

خواب‌ها متأثر از زمان، مکان ، فصل و حتی شغل افراد است، مثلا اگر آن لیوان آب و یا شیر گوارا را فرد تاجری در خواب ببیند می‌نوشد، نوعی تعبیر می‌شود .
اگر یک دانشجو یا طلبه آن را در خواب بییند به نوعی دیگر تعبیر می‌شود، بدین جهت علیرغم آنکه صورت خواب در هر سه فرد یکسان است، تعبیر آن با توجه به حرفه و شغل آنها، متفاوت می‌شود.
همچنین است فصل و زمان خواب دیدن که با توجه به اختلاف فصول، تعبیرها هم متفاوت می‌شود.

نقل است که فردی خوابی...

 می بیند و جهت تعبیر آن ، به ابن سیرین (معبر معروف) مراجعه می کند ؛
فرد خواب بییننده خطاب به ابن سیرین گفت:
در خواب دیدم در جلوی دار الاماره و مقر حکومتی مشغول خوردن خرما هستم ابن سیرین به او گفت از ناحیه فرماندار مورد ملاطفت قرار میگیری و یا آنکه هدیه‌ای از او دریافت خواهی کرد.
تعبیر خواب همانطور شد که ابن سیرین آن را بیان فرموده بود؛
همان شخص در زمان کمتر از 6 ماه دوباره آن خواب را دید و برای بار دوم نیز برای تعبیر خواب خود به نزد ابن سیرین آمد، ابن سیرین گفت:
این بار از ناحیه فرماندار مورد تنبیه قرار خواهی گرفت. فرد تعجب کرد و رو به ابن سیرین گفت:
من چندی پیش نیز همین خواب را دیدم اما تعبیر شما چیزی جز این بود.
ابن سیرین پاسخ داد:
دفعه اول که این خواب را دیدی واقعاً فصل، فصل خرما بود و بر روی درختان خرما، خرما مشاهده می‌شد اما اکنون که این خواب را دیده‌ای فصل، فصل خرما نیست و بر درختان خرما، چیزی جز چوب خشک نمی‌بینیم؛ لذا در عالم واقع نیز تو چوب خواهی خورد ، از این رو در روز آینده این فرد مورد تنبیه فرماندار قرار گرفت؛
پس بین معانی و صوری که ما در عالم رویا می‌بینیم تناسب و ارتباطی وجود دارد.
اگر فرد بتواند به طور صحیح، تناسب میان معانی و صور را بفهمد و نسبت و اقتضائات زمان‌ها و مکان‌ها را خوب درک کند، می‌تواند معبّر خوبی بوده و تعبیرهای زیبا و صحیحی را از خواب‌ها ارائه دهد .

فقدان معبر

در جامعه ای که معبر واقعی نیست ، چه کنیم ؟
در این شرایط توصیه معصومین علیهم السلام این است که خواب را فقط به کسی که مومن صالح و خیر اندیش است و خواب شما رو به نیکویی تاویل نماید، بگویید
پس در صورتی که خواب آدمی صریح و آشکار نباشه و نیاز به تعبیر داشته باشه ؛ باید در تعریف آن به اشخاص چند چیز  رعایت گردد :
اول اینکه ؛ حتی الامکان خواب به یک نفر تعریف شود.
دوم اینکه ؛ کسی که خواب را به او تعریف می کنید ، حتما کسی باشد که مومن بوده و خواب را به نیکی و خوشی تعبیر و یا تاویل کند اگر خواب ذاتا دارای تعبیر بدی باشد ، باتوجه به نیت خیرخواهانه و خوشبینی بخدا و بندگان خدا تعبیر نیکو می کنند  و جالب تر اینست که این تعبیر و تفسیر خوش نیز عینا اتفاق می افتد .
سفارش نبی مکرم اسلام می باشد که باید تاویل خوابها را از انسانهای نیک اندیش و نیک منش و صالح و خوش بین درخواست نمود ، تا تاویل آن به خوشی و نیکی اتفاق بیافتد .

ارتباط با مردگان در خواب

با توجه به روایات آیا برقراری ارتباط با افرادی که از دنیا رفته‌اند در عالم خواب امکان‌پذیر است .
در روایات برای مشاهده پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در عالم رویا دستورهای خاصی ذکر شده است، از جمله داشتن طهارت و خواندن نماز و دعاهایی خاص پیش از خواب !
اما این بدان معنا نیست که اگر این اعمال انجام بشود فرد حتماً موفق به دیدن فرد مورد نظر خواهد شد ، اینها از جمله شرایط است نه تمام آنها، اجمالا از روایات استفاده می‌شود که با بکار گیری دستورالعمل‌های مربوطه، این امر شدنی است و محال نیست، ولی قطعیت هم ندارد، بلکه انضمام سایر شرایط شخصیتی و فردی وغیره در تحقق آن نیز لازم است.

جهت رؤیت عجایب در خواب

اگر كسی بخواهد در خواب عجایبی از عالم آفرینش ببیند و یا حاجتی دارد كه می خواهد در خواب به او نشان بدهند ،
هنگامی كه می خواهد به بستر رود ابتدا سوره زلزال را 7مرتبه خوانده وسپس این دعا را بخواند:
یا مَلئكَةُ رَبِّی بِحَقِّ هَذِهِ السُّورَةِ وَ مَن اَنْزَلَهَا وَمَن نُزِلَتْ عَلَیْهِ وَبِحَقِّ اَسْمَاءِ الله عَلَیْكُم وَ ایَاتَهَ التَّامَّهِ كُلَّها اِلاّ ما اَخْبَرْ تُمُونِی فِی لَیْلَتِی هَذِه
مطلب خود را در نظر آورد ویا به زبان جاری كند وبگوید كه انشاءالله آن را در خواب خواهد دید .
( این عمل را باید شب دوشنبه ویا پنجشنبه وبا طهارت انجام دهد.)

فایده

 انسان در مقابل بعضی اتفاقات روزمره ممکن است اظهار نظر و یا بعبارت قدما پیش بینی انجام دهد  و دقیقا همان پیش بینی اتفاق بیافتد !
نقل است مستاجری در حال ناله می گفت تا کی باید اجاره نشین باشیم
که فرد مخاطب گفت :
تا هفت سال !
دقیقا هفت سال اجاره نشین ماندند درحالی که اگر این فال زدن کمتر هم گفته می شد مثلا یکسال ؛ دقیقا بجای هفت سال درعرض یکسال اتفاق می افتاد .
تعبیر خواب همین گونه هست  ؛ بدین جهت بزرگان ما فرموده اند که به هرکسی خواب را تعریف نکنید مگر انسانهای مومنی که تعبیر به نیکی و خوش یمنی می کنند .

کتب تعبیر خواب

درکتب تعبیر خواب، هر خوابی با توجه به تفاوت‌های شخصیتی افراد خواب بیننده، متفاوت تعبیر شده است.
به طوری که ممکن است برای یک خواب مشخص، ده نوع تعبیرمتفاوت بیان شده باشد؛ لذا کتاب‌های تعبیر خواب باید در اختیار افراد خبیر و آگاه قرار گیرد و همه افراد نمی‌توانند با مراجعه به آن نتیجه مطلوب را به دست آوردند، کتاب‌های تعبیر خواب مانند داروخانه است؛همانطور که انسان مریض  نمی‌تواند با ورود به داروخانه و مشاهده انواع داروها دارویی متناسب با مشکل خود بیابد، بلکه باید پزشک با معاینه دقیق مشکل او را با دارو تطبیق داده و سپس با توجه به خصوصیات وی، دارویی متناسب تجویز کند،باید شخص متخصص و آگاه با توجه به بینش خدادادی که در مورد موضوع دارد، از کتاب‌های تعبیر خواب بهره مناسب را گرفته و سپس تعبیری نیکو را ارائه دهد.

 


4kia.ir filesell دانلود پروژه

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

برچسب‌ها: